پشت پرده اجبار به اخذ IRC اجزا و قطعات دستگاه های تجهیزات پرشکی
مریم قاسمی دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در گفتگو با خبرنگار آیمد ۹۰ به تشریح پیامدهای منفی برخی دستورالعمل ها و بخشنامه ها پرداخت و در راستای حمایت از تولید و بمنظور تسریع امور تولیدکنندگان، خواستار رسیدگی فوری به آن ها شد
وی با اشاره به لطماتی که “اجبار به اخذ IRC اجزا و قطعات دستگاه های تجهیزات پزشکی” برای تولیدکنندگان دارد، گفت: زمانی که یک محصول نهایی، استانداردهای مورد نیاز را دریافت کرده، واقعا چه اصرار و ضرورتی وجود دارد که تمام اجزا و قطعات این محصول IRC دریافت کنند؟
بهتر است تمرکزمان بر موضوعات ایمنی، اثربخشی و عملکرد محصول نهایی باشد تا در مورد اجزا و قطعات ساخت، ناخواسته انقدر مانع تراشی و سرعت گیر ایجاد نشود.
تولیدکننده، یک قطعه ای را برای ساخت محصول نهایی وارد می کند، برای این قطعه IRC های مورد نیاز را دریافت می کند، ممکن است این تولیدکننده به دلیل تحریم های موجود قادر به همکاری با آن کمپانی نباشد، در این حالت او مجبور به تعویض سورس و دریافت مجدد IRC است. بنابراین واقعا الزام کردن تولیدکنندگان به دریافت IRC قطعات ساخت، چه دردی را دوا می کند؟
دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی اضافه کرد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که کالای نهایی با مسئولیت سازنده، استانداردهای لازم را دریافت می کند که برخی از این استانداردها به صورت اجباری تدوین شده اند.
از سوی دیگر افزایش هزینه های IRC و هزینه های تولید محصول، چالش ها و مشکلات فراوانی را برای تولیدکنندگان و به دنبال آن برای مصرف کنندگان ایجاد کرده است.
همه می دانیم که دریافت این قبیل هزینه ها به ماده ۲۴ قانون مقررات مالی دولت مربوط می شود. اما باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که کالای نهایی شامل چندین ماده اولیه و قطعات ساخت است و این موضوع که تولیدکننده برای تک تک این اجزا و قطعات پرداختی داشته باشد مقرون به صرفه نیست. ضمن اینکه ناگفته پیداست که تولیدکننده برای ساخت محصول نهایی، هزینه های مختلف شامل هزینه دریافت پروانه، تست های مختلف و… را پرداخت می کند.
آیا پرداخت هزینه IRC تبدیل با ابزاری برای درآمدزایی دولت شده است؟ آیا این کار، کمکی در مسیر ردیابی و شناسایی محصولات است؟
معتقدم این کدینگ ها باید به شیوه بهتری انجام شوند.